Hoe zit het nu echt?

Ja, hoe zit het nu eigenlijk?

Niet zozeer de verzameling van alternatieve media of het nieuws wat daarop te vinden is, maar het simpele feit dat ook deze 'start'-pagina financieel in de problemen komt en een verdienmodel moet bedenken om te blijven bestaan.

Eerder had ik al iets geschreven over dat er geen droog brood meer te verdienen valt met freelance schrijven. Eis van de tijd is dat alles voor niks moet gebeuren en dat je ondertussen ook nog moet voldoen aan de eisen van het medium waar je gratis aan bijdraagt.

En nu blijken die media zelf in de problemen te komen. Veel websites gaan over op abonnementen, want het geld moet uit de lengte of de breedte komen.

De gratis opstart om mensen vrijblijvend te informeren over de huidige ontwikkelingen lijkt tot een einde te komen. Mensen die er hun eigen vrije tijd en geld in hebben gestoken, vanuit hun idealisme om anderen te informeren, moeten nu noodgedwongen een andere bron van inkomsten vinden.

Als je geen boeken uitgeeft of een praktijk hebt waar mensen consulten kunnen boeken, dan is het onderhoud van een gratis website een dure hobby. O ja, deze idealisten houden -net als wij- niet van reclame, dus reclamevrije websites met liefst onafhankelijke onderbouwde en actuele informatie die je wil lezen. Waar hebben we het in hemelsnaam over?

Ik zie echter een patroon.
Wat ik via al die alternatieve websites en Facebook pagina's vooral heb gelezen is dat 'we' het in de huidige tijd zelf moeten gaan doen.

Wat moeten we zelf gaan doen?
Zelf bedenken wat voor ons waarheid is en wat niet. Niet meer alles zomaar klakkeloos aannemen, maar onze eigen waarheidsvinding doen. Het nieuws lezen waar je droevig van word, of rigoureus aan de kant schuiven. Informatie opzoeken die herkenbaar is en ondersteuning geeft in het vinden van welke richting we op kunnen?

Alles wat we ons afvragen kunnen we bij onszelf vinden. Vooral waar het gaat om welke kant we op moeten. Uiteraard zijn artikelen over praktijkervaringen daarbij van grote waarde vanwege de herkenbaarheid en het aanreiken van een manier hoe we er anders naar kunnen kijken.

Door zovele websites die noodgedwongen moeten stoppen met aanbieden van dit soort informatie, of een verdienmodel moeten bedenken, kan het zomaar zijn dat de lezer het nu echt zelf moet gaan doen. Een beter antwoord kan ik nu nog niet bedenken...

 

https://www.hoezithetnuecht.nl/nieuws