Lilith conjunct Venus

Vandaag voelde ik me extreem nerveus. Het zit al een paar dagen te wroeten, dat er iets op het punt staat te ploffen waar ik geen controle over heb. Nee, ik hoef geen actie te nemen, maar afwachten is niet mijn beste eigenschap. Ik neem graag zelf de touwtjes in handen en toch is dat nu niet mogelijk. Dan zal ik het eerst nodig hebben te weten waar mijn nerveuze gevoel vandaan komt.

Het heeft te maken met relaties. Mijn relatie met mijn beste vriend, met mijn kinderen, met mijn zus, eventueel collega's of vrienden om precies te zijn. Er zijn op het moment dingen die enorm in de schijnwerpers komen te staan en dat ik denk 'ik wil ook'... Ja, ik zou het zo fijn vinden als deze lieve mensen met evenveel woorden mij zouden benaderen, zoals ze dat ook met anderen doen. Maar helaas. Wat een ander doet of laat ligt buiten mijn invloedssfeer. Ik kan het wel leuk vinden als het zo zou zijn, maar daarom gebeurt het nog niet.

En dan luister ik naar Kaypacha , die de huidige standen weer haarfijn uitlegt. Wat ik hoor, over het conjunct staan van Venus met Lilith, zorgt dat alle stukjes weer op z'n plek vallen. Lilith, de verstotene, de belachelijk gemaakte, de vergetene. En Venus die staat voor liefde, vooral de liefde voor onszelf. Als ik mezelf dan afvraag waarom een ander zijn of haar liefde voor mij niet kan tonen op de manier zoals ik dat fijn vind, moet ik eens goed in de spiegel kijken en zien hoe ik de liefde voor mezelf toon. Houd ik van mezelf zoals ik zou willen dat een ander van me houdt? En als een ander dat niet invult, wat doet dat met mij? Want als we kijken naar Lilith, lijkt het alsof ze haar schaduwkanten (waar ze voor/toe is veroordeeld door haar omgeving) heeft aanvaard op een manier die al haar kracht heeft geblust.

Hoe kan Lilith haar eigen kracht weer aanboren en oprecht voelen dat waar ze voor staat, een stukje eigenheid is wat in liefde omarmd mag worden. Wanneer ze die uitstraling te pakken krijgt, zullen er vanzelf mensen op haar pad komen die van haar houden en haar aandacht geven op de manier die ze zo fijn vindt. En ja, ik spreek in de derde persoon, want ik ben Lilith en samen met mij alle vrouwen die nog niet bij hun eigen kracht kunnen komen. Alle vrouwen, maar ook alle mannen die niet bij hun vrouwelijke stuk kunnen komen.

Lilian, 28 december 2017.