Beelden los laten

De laatste tijd zien we steeds meer gruwelijke berichten naar buiten komen. Ik heb er zelf al een hele poos voor gekozen om die berichten niet meer te willen zien. Dat heeft een reden.

Als je denkt "dat weet ik al", lees dan even verder, want ik heb een boodschap voor ieder die super gevoelig is.

Wetende dat ik gruwelijke berichten mijd, werd ik vanochtend wakker met een afschuwelijk beeld van een mishandeling waarvan ik je de details zal besparen. Wat meteen door mijn gedachten ging was, dat ik dit niet wilde zien. Niet in het nieuws, niet op social media, nergens. En dan nu springt het zomaar in mijn hoofd? Wat is hier aan de hand?

Op het moment komt alle rottigheid die 'de mens' ooit heeft uitgevreten aan het licht. Alles wat we elkaar ooit hebben aangedaan, wordt momenteel los gemaakt uit het collectieve veld.

Wanneer je dit soort beelden de komende tijd aan je geestesoog voorbij ziet trekken, besef dan dat het niet bij jou hoort. Tenzij je herinnert dat het iets is wat je zelf hebt gedaan, maar ook dan zijn het 'slechts' herinneringen die nu boven komen drijven. Laat ze gaan.

Ga niet in verzet, maar laat het voorbij komen zodat het zich uit je gedachten los kan maken.

Verbind je emotie niet aan de beelden die je ziet, want dan blijven ze hangen.

Weet dat het flarden zijn uit een collectief geheugen die nu los gemaakt worden en laat ze los.

Vermijd alles waarmee je je gedachten voedt met onheil en gruwelijkheden, want er gaat de komende tijd voldoende vanzelf in je gedachten komen, omdat we met z'n allen als mens een soort van 'transformatorhuisje' zijn langs wie dit soort herinneringen afgevoerd gaan worden.

De grauwe sluier van ellende die eeuwenlang over de aarde heeft gehangen, komt los van het energieveld waarin we leven. Herken het als er nare dingen in je gedachten voorbij komen en geef het de kans om te vertrekken.

 

22-08-2017