Jij bent de placebo

Een boek waarvan ik blij ben dat het er nu is, want ik heb me de laatste tijd afgevraagd hoe we kunnen leren omdenken zodat het vertrouwen in pillen verandert in vertrouwen in het zelfherstellende vermogen van ons lichaam. Het placebo-effect hebben we zelf in huis, als we durven geloven dat het kan. Dat is de uitdaging.

 

Dr. Joe - zoals hij wordt genoemd - schrijft o.a. in zijn boek dat het meest kostbaar (iz. ons zorg­sys­teem) én dodelijk de diagnose van de dokter is, omdat we de laatste 50 jaar zijn opgevoed met de gedachte dat wat de dokter zegt waar is. Want waar je in gelooft wordt waarheid of het nu waar is of niet.


Echter, deze gedachtegang houdt geen stand gezien het resultaat: we worden alleen maar zieker en de vele bijwerkingen van de voorgeschreven medicijnen zijn eigenlijk de werkingen. Maar som­mi­ge medicijnen werken toch?, zullen vele van de lezers denken.
Dr. Joe Dispenza beschrijft in zijn boek dat dat mogelijk komt omdat de patiënt erin gelóóft dat ze werken, want als ze een placebo krijgen ‘werkt’ het ook. Waarbij de kanttekening dat er absoluut krach­ti­ge chemische middelen zijn die grote delen van de hersenfuncties stil kunnen leggen, maar dat doet marihuana ook.


En het goede nieuws is: je kunt het zelf ook ... met alleen je gedachten, daar heb je die chemische middelen niet voor nodig. De vraag is: hoe en wat moet je dan denken? Daar gaat dit boek over!

Meer lezen kan hier:

Jij bent de placebo.