Ruimte

Net toen ik dacht dat de periode vóór het krijgen van een inzicht de lastigste was, merk ik nu dat de periode er na net zo lastig is. Feit is dat de periode er na geen pijn en verdriet meer geeft, dat is winst. Waar ik aan moet wennen is het voelen van de ruimte die na het inzicht is gekomen. De ballast die ik heb los gelaten. Het gevecht in mezelf wat ik heb kunnen laten gaan.

Wat een ruimte. Alsof alles open ligt. Een groot vacuüm waarvan ik niet weet hoe ik het op moet vullen. Immers zijn de oude gevoelens en innerlijke strijd op dat vlak weg. Daar houd ik me niet meer mee bezig. Een oude comfortzone, zo je wil, die ik vaarwel heb gezegd.

En nu?

Niets. Ik zie wel wat zich aandient. Wat ik heb achtergelaten is weg. En wat komt kan ik niet bedenken. Eerst eens leren omgaan met de ruimte die ik nu voel. Even wat salie branden om die nieuwe ruimte te zuiveren en dan zie ik wel waar ik die nieuwe ruimte mee kan invullen. Zoals mijn ervaringen opschrijven bijvoorbeeld en geheel vrijblijvend delen met anderen.

Lilian 21-02-2017