Natrium Bicarbonaat oftewel Baking Soda

Natrium Bicarbonaat, beter bekend als baksoda, krijgt steeds meer bekendheid als ondersteuner van een goede gezondheid.

De huidige voedingspatronen laten zien dat er veel 'verzurende' voedingsstoffen worden gebruikt, zoals koffie, suiker en vlees. Verzuring van het lichaam ontstaat wanneer de ph-waarde uit balans raakt. Dit uit zich o.a. in een grotere gevoeligheid voor onstekingen.

Ook stressfactoren kunnen verzurend werken. Hoe je die balans kan terugvinden, zit deels in het aanpassen van het voedingspatroon (weten welke stoffen verzurend werken), deels in het onderzoeken hoe je stress kan vermijden en tenslotte het neutraliseren van de verzuring die al in het lichaam zit. Baksoda kan daar bij helpen.

Dit boek is de eerste medische boekbespreking over natriumbicarbonaat. De veelzijdigheid van natriumbicarbonaat is immens, door het lezen van dit boek kom je o.a. te weten dat het:

* de spijsverteringsenzymen beschermt
* vaatverwijdende eigenschappen bezit
* de vloeibaarheid van het bloed verhoogt
* de levering van zuurstof door de bloedsomloop vergemakkelijkt
* sterk ontstekingsremmend werkt
* bij het ontgiften en neutraliseren van allerlei giftige stoffen helpt
* de pH van zuur naar meer basisch verschuift
* een schimmelwerend middel is, vooral in combinatie met jodium
* tegen vermoeidheid werkt
* een levensreddend middel op de Eerste Hulpafdeling is
* bij reanimaties gebruikt wordt
* een snelwerkend tegengif voor aspartaam is
* bij osteoporose helpt

Meer lezen? Volg onderstaande link:

Baking Soda