Als mens zijn we op aarde om te ervaren.
Waarom?

De ervaringen, vanuit het trillingsveld waar de mens in zit, hebben een belangrijke functie voor de mensheid zelf en voor het collectief door alle trillingslagen heen.

Het antwoord op de vraag waarom we in dualiteit leven op aarde, vindt zijn oorsprong in het mogelijk maken en blijven creëren van ervaringen via emoties in de breedste zin van het woord.

In feite wordt de mens op duale wijze gestimuleerd om te ervaren. Dat is een afspraak binnen het collectief en staat los van goed of fout zoals dat op aarde wordt herkend.

Een middel om ervaringen te stimuleren binnen dualiteit, is macht (en onmacht). Daar ligt de basis van het ervaringenspel met behulp van emoties.

Vanuit de vrije wil kiezen we als zielsdeel van het geheel om aan dit ervaringenspel deel te nemen. Zodra een zielsdeel zich naar de aarde begeeft, krijgt het een programmering mee om die ervaring op te doen waar de ziel voor heeft gekozen. Onderdeel van die programmering is het ‘geheugenverlies’ en familiepatronen die belangrijk zijn om voldoende krachtige ervaringen te kunnen creëren.

De functie van het geheugenverlies is dat we niet zouden kunnen ervaren als we van tevoren weten wat ons staat te gebeuren. De emotie behoort doorleeft te worden om tot een ervaring te kunnen komen. Het inzicht wat daardoor verkregen wordt, helpt om los te komen van de emotie, deze emotie te gaan waarnemen inplaats van deze te blijven doorleven (leerproces) en naar de volgende stap door te groeien.

Deel 1 van 8 maart 2016