Wie is die Huisheks nou eigenlijk?

Mijn naam is Lilian Rombout en m'n pseudoniem "De Huisheks" is als geintje ontstaan uit mijn nooit aflatende behoefte anderen te helpen. Met als rode draad mijn passie voor het schrijven, in combinatie met mijn behoefte al m'n huidige kennis en inzichten te delen, heb ik deze website geweven.

Waarom als Huisheks? Het is eigenlijk de uitkomst van een persoonlijke ontdekkingsreis en groeiproces. Zolang ik me kan herinneren heb ik met 'vage' klachten bij artsen gelopen waar ik nooit echt afdoende geholpen werd. "Het zit tussen je oren", werd me met droge ogen verteld. Met andere woorden: "Leer er mee leven en zoek het zelf maar uit". Dat heb ik gedaan.

Lange tijd heb ik niet geweten waar mijn klachten vandaan kwamen en hoe ik ze de baas kon worden, totdat ik verder ging zoeken in de alternatieve mogelijkheden. Ik was (en ben) er van overtuigd dat iedere ziekte een oorsprong heeft vanuit mijn denken. Wat dat betreft hebben de heren doktoren gelijk gehad, het zat tussen mijn oren. Wat ze me destijds niet konden vertellen was, hoe ik daar iets aan kon veranderen.

Heel eenvoudig: als ik me druk maak, loop ik het risico last van maagzuur te krijgen. Met stress en bovenmatige werkdruk, is het verkrampen van de spieren in mijn nek en schouders een vrijwel logisch gevolg. Wellicht had men destijds dat inzicht nog niet. Ik vergelijk het weleens met mijn voet tegen een ladenkastje te stoten. Zolang ik niets doe aan de situatie en mijn voet blijf stoten, kan ik pleisters plakken zoveel ik wil, maar ik zal een zere voet blijven oplopen omdat ik me zal blijven stoten tegen dat ladenkastje.

Tijdens mijn jarenlange speurtocht naar gezondheid heb ik veel geleerd van hoe we gezondheid en ziekte als geheel behoren te bekijken. Alles is een kwestie van evenwicht. Dat evenwicht kun je een handje helpen in de goeie richting, zolang ook die hulp in balans blijft. Een klacht die zich jarenlang heeft kunnen opbouwen, masseer je bijvoorbeeld niet op een middag weg.

Maar goed, naast de medische behandelingen die ik vooral als symptoombestrijding heb ervaren, bleek er nog een schat aan informatie beschikbaar te zijn over eenvoudige en soms al in vergetelheid geraakte kennis. Dat gaat allang niet meer over voeding, medicijnen en geneeswijzen. Het gaat over de 'placebo' in onszelf.

Graag wil ik attenderen op het feit dat alles wat op deze website wordt gedeeld, puur informatief en vrijblijvend ter kennisname is. Wat voor mij werkt, hoeft niet per definitie voor een ander hetzelfde resultaat te sorteren. Blijf daarom altijd zelf nadenken voordat je iets uitprobeert en raadpleeg een arts in geval je iets zou willen toepassen, terwijl je al onder behandeling bent bij een specialist of medicijnen gebruikt.